อ.ดร.ธันยพร ศรีมหาเอก

ชื่อ – นามสกุล

อาจารย์ ดร.ธันยพร ศรีมหาเอก

คุณวุฒิระดับอุดมศึกษา

  • Ph.D. (Food Microbiology and Fermentation) University of Copenhagen, Denmark (2022)

  • M.Sc. (Applied Biological Science; Environmental Health) Chulabhorn Graduate Institute, Thailand (2016)

  • วท.บ. (ชีววิทยา) วิทยาลัยนานาชาติ มหาวิทยาลัยมหิดล (2555)

งานวิจัยที่สนใจ (Research Interests)

  • Food microbiology

  • Fermentation

ผลงานทางวิชาการ (ที่ตีพิมพ์ในรอบห้าปี)

ผลงานวิจัยที่ตีพิมพ์ในวารสารวิชาการ (ISI/Scopus)

  • Srimahaeak, T., Thongdee, N., Chittrakanwong, J., Atichartpongkul, S., Jaroensuk, J., Phatinuwat, K., . . . Fuangthong, M. (2023). “Pseudomonas aeruginosa GidA modulates the expression of catalases at the posttranscriptional level and plays a role in virulence”. Frontiers in Microbiology, 13. (Scopus)

  • Srimahaeak, T., Petersen, M. A., Lillevang, S. K., Jespersen, L., & Larsen, N. (2022). “Spoilage potential of contaminating yeast species Kluyveromyces marxianus, Pichia kudriavzevii and Torulaspora delbrueckii during cold storage of skyr”. Foods, 11(12). (Scopus)

  • Srimahaeak, T., Bianchi, F., Chlumsky, O., Larsen, N., & Jespersen, L. (2021). “In-vitro study of Limosilactobacillus fermentum PCC adhesion to and integrity of the Caco-2 cell monolayers as affected by pectins”. Journal of Functional Foods, 79. (Scopus)

  • Geronikou, A., Srimahaeak, T., Rantsiou, K., Triantafillidis, G., Larsen, N., & Jespersen, L. (2020). “Occurrence of yeasts in white-brined cheeses: Methodologies for identification, spoilage potential and Good Manufacturing Practices”. Frontiers in Microbiology, 11. (Scopus)